Kategooriad

Kõrvitsasupp kuuele

Kõrvitsasupp kuuele

Olen kogenud oma nahal ning tihti kuulen tutvusringkonnaski, et kui kõrvitsa aeg saabub, siis on seda lademes. Ikka kümne või rohkema kilo kaupa. Ja alati sama jama, et kuidas see kõik ära kasutada. Variante on palju. Näiteks võib kõrvitsast šokolaadikooki teha. Aga siin on midagi traditsioonilisemat. 

Kõrvitsasupp kuuele

500 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
500 g puhastatud ja tükeldatud muskaatkõrvitsat
5-6 peenelt hakitud küüslauguküünt
1 tl peenelt riivitud ingverit
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
3 kuhjaga tl kuivatatud tüümiani
1 spl mett
2 spl oliiviõli
200 ml kana või köögiviljapuljongit
100 ml vahukoort
70 g võid
röstitud kõrvitsaseemneid

Kuumuta potis õli ja võid kuni see hakkab helepruunikat värvi võtma. Tõsta tulelt maha ning lisa ingver, küüslauk, tüümian ja mesi. Sega pidevalt ja lisa lisa puljong, kõrvits ja vahukoor. Tõsta keskmisele tulele tagasi ja keeda kuni kõrvits on pehme. Püreesta supp ja lisa vabalt valitud maitseroheline, veidi soola ja valget pipart.

Serveeri mõne soolase küpsisega või itaalia saialisega.

See kõrvitsasupp koosneb põhiliselt kõrvitsast, aga võid vabalt lisada ka muid aiasaadusi nagu varsseller, kartul, porgand või õunad.

 

Allikas: kokk Andrus Talvari aka Karu, Teatripuhvet

Märksõnad: supp kõrvits