Kategooriad

Hautatud lehtpeet

Hautatud lehtpeet

Ostsin Lavkast 200 grammise pundi lehtpeeti. Lehed olid võimsad ja salatisse lisamise jaoks liiga “täiskasvanud” ja muul viisil valmistamise kogemus puudus. Kiire otsing aitas mind välja. LeidsinThredalia blogist retsepti hautatud lehtpeedi valmistamiseks. Hea kraam, järgi proovitud. Ja mis veel tähtis – eriti lihtne valmistada. :)

Hautatud lehtpeet (ehk mangold) või spinat

2-le

üks mehisem või paar naiselikumat peotäit värskeid täiskasvanud lehtpeeti koos vartega
2-3 sl võid
2 šalottsibulat
2-3 küünt küüslauku
näpuotsaga tšillihelbeid
2-3 spl vett või puljongit
veidi soola

Pese ja kuivata lehtpeet ning vajadusel lõika ära varte alumised otsad, kui need on liiga puised (oleneb peedilehtede vanusest). Lõika lehtedest laiemad ribad ja tükelda varred suupärasteks tükkideks, haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta poti põhjas pool või kogusest ja prae selles klaasjaks sibul. Lisa küüslauk ja tšilli ning kuumuta segades küüslaugu pehmenemiseni. Väldi sibula ja küüslaugu pruunistumist.
Lisa potti lehtpeet, sega läbi, kuumuta hetk ja lisa vesi. Kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades ja vedeliku olemasolu kontrollides 4-5 minutit, kuni varred on pehmed ja lehed veel rohelised. Vajadusel lisa vett. Sega peedi hulka ülejäänud või ja maitsesta soolaga. Serveeri soojalt

Allikas: Thredahlia blogi 

Katri
(lavka vabatahtlik)

Märksõnad: lehtpeet