Kategooriad

Soojendav talleliha

Soojendav talleliha

Üks mahlane lambaliha amps teeb seest soojaks ja meele heaks!

Oli külm laupäev ja mehed tegid metsas küttepuid. Oli vaja midagi, mis teeks sisemuse soojaks, toidaks hästi ning kiidaks töömeest tehtud töö eest, kuna kodu on ka järgmisel talvel mõnusasti soe. Lambaliha idamaiste vürtsidega sobib hästi talvisesse aega, arutles perenaine isekeskis. Kuna isu oli pannil praetud liha järgi, siis käis liha enne ahju pannilt läbi ning sai selga korrali

Soojendav talleliha

1 kg talle abaliha (Märjamaa mahe talleliha sobib hästi)
pöidlasuurune jupp ingverit
4-5 küüslaugu küünt
0,5 tl jahvatatud vürtskööment
0,5 tl kurkumit
0,25 tl kaneeli
0,25-0,5 tl tshillit (kui on kange tshilli ja lapsed laua taga, siis pigem vähem)
(kui kodus on ja soovi on, võib lisada ka 0,5 tl jahvatatud paprikat ja 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit)
soola
veerandi sidruni mahl
1 spl kuusevõrsesiirupit või mett
1-2 spl õli

Paneerimiseks
3 muna
jahu
riivasaia
praadimiseks õli

Lõika liha 2 cm paksusteks tükkideks ja vasarda mõlemalt poolt. Riivi ingver, purusta küüslauguküüned, pane kaussi, lisa vürtsid, sool, siirup või mesi, sidrunimahl ja õli. Sega või vispelda. Pane lihatükid suuremasse potti ja vürtsi-õlisegu, Masseeri igasse lihatükki vürtsisegu sisse. Jäta toatemperatuurile 1,5 tunniks tõmbama või kauemaks külmkappi, aga sel juhul lase enne praadima asumist lihal toatemperatuurini soojeneda.
Paneerimiseks löö munad suurde supitaldrikusse ja klopi kergelt lahti, pane eraldi taldrikutele jahu ja riivsaia. Aja pann keskmiselt kuumaks. Kasta lihatükid kõigepealt jahusse, seejärel munasse ja siis riivsaia. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Aseta ahjupannile ning järelküpseta 150 kraadises ahjus 15 min.
Sobib näiteks koos köögiviljapüree ja küüslauguse peedisalatiga. Head isu!

Märksõnad: liha