Kategooriad

Kõrvitsa-šokolaadikook

Kõrvitsa-šokolaadikook

Esmapilgul võib see tunduda “huvitava” kombinatsioonina, aga tegemist on tõeliselt maitsva üllatajaga. Kõrvits teeb koogi mõnusalt mahlaseks. Kasutada võib just seda kõrvitsat, mis kodus käepärast olemas, sobib nii suvikõrvits kui harilik kõrvits. Ja mis kõige parem, see on ülilihtne valmistada. Kuuldavasti on retsept pärit kuskilt kokaraamatust, kus on sellele viidatud kui proua Ilvese retseptile. 

2.5 dl nisujahu
0.5 dl kaerahelbeid
1 dl kakaod
0.5-1 tl kaneeli
0.5 tl soodat
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola

2 dl suhkrut
2 muna
1.5 dl taimeõli
4 dl riivitud kõrvitsat
1 dl mandlilaaste

1. Sega kõik kuivained ühes kausis kokku.

2. Vahusta muna ja suhkur tugevaks vahuks ja nõrista õli munavahu hulka. Nüüd lisa see munavaht kuivainetele ja sega taigen kokku.

3. Kõige lõpus lisa riivitud kõrvits ja mandlilaastud.

4. Küpseta umbes 180-200 kraadi juures 50-60 minutit.

Kui on soovi, siis võib peale teha katte: hapukoor, suhkur, laimimahla ja natuke riivitud laimikoort.

Ja kui soovid, siis tegelikult on siin väga palju improviseerimisvõimalusi. Ükskord sai lisatud taignasse korralik peotäis värskeid jõhvikaid, need andsid šokolaadi kõrvale mõnusalt vürtsikas-haput maitset. Tulemus oli super, kõik külalised kiitsid!

Olen üsna kindel, et kui kõrvits asendada näiteks peediga, saab samuti kokku ühe maitsva üllataja. Proovin järgmiseks.

Märksõnad: kõrvits šokolaad