Hea pakkumine! Lehtpeet-mangold, lõike Vaata suuremalt

Lehtpeet-mangold, lõike

Kopra Sahver OÜ

2970_Kopra

Väga heade dieetomaduste tõttu sobib eriti lastetoiduks. Lehtpeet on vanimaid köögiviljataimi.kasutatakse lehtpeeti toorsalatites ning wokiroogade lisandina. Lehtpeet sobib lisandina ka väga paljudesse suppidesse ja vinegrettidesse, samuti vormiroogadesse. Pirukates on nad väga maitsvad ja annavad värvi pirukale.  Lehtpeedi leherootse võib kasutada nagu lillkapsast või sparglit: koorige, tükeldage ning siis keetke või aurutage. Lehtpeedi lehti võib kasutada nagu spinatit: neist saab teha samuti igasugu roogasid.

Ricotta ja lehtpeedi vormiroog.

Loe edasi all olevast kastist .......

Rohkem infot

1,20 €

Lisainfo

KaalukaupJah
Kaal (g)200
KaubaringNeljapäevaks
Mahe/TavaMahe, Mahe märgisega
Pakend200 g

Rohkem infot

Ricotta ja lehtpeedi vormiroog

neljale kuni kuuele

•    400 g lehtpeeti või spinatit
•    1 sl võid
•    1–2 hakitud küüslauguküünt
•    soola ja musta pipart
•    0,5 tl riivitud muskaatpähklit
•    250 g ricotta kohupiima
•    4 muna
•    100 g riivitud juustu
•    2–3 küpset tomatit või suur peotäis kirsstomateid
•    külmpressitud oliiviõli

Pese lehtpeedilehed, nõruta hoolega. Patsuta köögipaberiga kuivaks ja haki jämedalt. Kuumuta suurel pannil või, lisa lehtpeediribad ja kuumuta segades umbes 5 minutit, kuni peedilehed «närtsivad». Lisa hakitud küüslauk ja prae minut. Maitsesta lahkesti soola, pipra ja muskaadiga. Kui pannile on kogunenud liigset vedelikku, kurna see ära.

Sega suures kausis ricotta ja munad, lisa riivitud juust ja maitsesta soola-pipraga. Sega juurde nõrutatud lehtpeet. Kalla segu võitatud keskmise suurusega ahjuvormi. Laota peale poolitatud kirsstomatid või viilutatud tavalised tomatid, nirista pinnale veidi oliiviõli. Küpseta 220-kraadises ahjus 20–25 minutit, kuni roog on hüübinud ja pealt kaunilt kuldpruun.