Suvikõrvits (kabatšokk) Vaata suuremalt

Suvikõrvits (kabatšokk)

Mangutalu

1261_Mang

Suvikõrvits on väga mitmekülgne, seda võib süüa kas toorelt või küpsetada, lisaks on see ka tervisele väga kasulik.

Hea südamele

Suvikõrvitsas leidub rikkalikult kaaliumi, mis aitab vererõhku kontrolli all hoida. Paljud uuringud kinnitavad, et kaalium aitab ka oluliselt vähendada insuldiriski.

Samuti on suvikõrvitsa väärtuseks palju kiudainet ja C-vitamiini, viimane aitab uuendada rakke ning alandada kõrget vererõhku.

Pasta asemel

Suvikõrvitsat saab muidugi lisada pastaroogadesse, kuid köögiviljast endastki võib n-ö nuudleid valmistada, mis on märksa tervislikum. Selleks tuleb suvikõrvits pikkupidi õhukesteks viilakateks viilutada, milleks võib kasutada näiteks mandoliini või viilutajat.

Suvikõrvitsa värv

Suvikõrvitsate koor võib olenevalt sordist olla roheline või kollane. Kollast värvi võib olla kabatšokk, mis on üks suvikõrvitsa sort. Üldiselt viljaliha maitsele koore värvus mõju ei avalda, ehkki mõned ütlevad, et kollane suvikõrvits on natuke magusama maitsega kui roheline.

1,70 €

Lisainfo

KaalukaupJah
Kaal (g)1000
KaubaringEsmaspäevaks, Neljapäevaks
Mahe/TavaTavaline
Pakend1 kg